Manifest

[Castellano]
NO AL PAGAMENT DEL DEUTE
NI UNA RETALLADA MÉS
FORA ELS GOVERNS DE LA TROIKA
PA, TREBALL I SOSTRE PER A TOTS I TOTES
   En 2014 ens trobem davant una situació extremadament difícil, una situació límit, d'emergència social, que ens convoca a donar una resposta col·lectiva i massiva de la classe treballadora, la ciutadania i els pobles.

   Milions de treballadors i treballadores es troben sense ocupació. Tenir unes mans per a treballar; tenir una carrera acabada; disposar de la teua capacitat tant manual com a intel·lectual i no trobar un treball digne és humiliant. S'està malgastant el talent col·lectiu d'una societat, hipotecant indefinidament el seu futur. Els treballadors i treballadores no es mereixen aquest atropellament a la nostra dignitat col·lectiva.

   Centenars de milers de famílies han perdut la seua casa. No hi ha gens més inhumà que desallotjar a una família de la seua llar, solament per a alimentar la voracitat insaciable d'uns banquers sense escrúpols. Banquers als quals els estats serfs de la Troika alimenten a costa d'empobrir encara més a la classe treballadora i a les persones més indefenses.

   Mentre, la patronal, aprofitant el drama de l'atur massiu, estreny les rosques a la baixa dels salaris i de les condicions de treball a les persones que encara tenen una ocupació. Treballadors i treballadores que, davant la difícil situació, no poden ni tan sols qüestionar el seu paper de neros explotats/as pel capital. El sistema intenta obligar-nos a mostrar agraïment als empresaris, convertits pel sistema en benefactors de la societat. És hora de repartir el treball i la riquesa, i que les persones treballadores puguen sentir-se propietàries del seu futur.

   La nostra joventut no té possibilitat de forjar un projecte de vida digne amb les actuals polítiques i es veu abocada a cercar-se la vida en l'estranger com abans van fer els nostres pares i avis.

   Diem no a un sistema patriarcal que ens arrossega a èpoques del passat, llevant-nos el dret a decidir sobre els nostres cossos, negant-nos la capacitat per a decidir sobre si volem o no ser mares, provocant la volta a les llars per a dedicar-nos a la criança.

   Estem patint les polítiques executades pel govern del PP al dictat de la Troika (Fons Monetari Internacional, Banc Central Europeu i Comissió Europea), consistents en el robatori de drets i l'empobriment generalitzat de la majoria social. Aquestes polítiques que es fonamenten en el pagament d'un Deute il·legítim que no han contret els ciutadans i ciutadanes, són producte de l'especulació bancària i els excessos dels diferents governs.

   Privatitzen el rendible mentre ens retallen el pressupost en salut, educació, dependència, transports públics, aigua, energia, comunicacions, serveis socials, etc.., la qual cosa redunda negativament en els nostres drets ciutadans. riuen dels nostres majors que pateixen una enorme pèrdua del seu poder adquisitiu, mentre veuen com els seus estalvis de tota la vida estan segrestats per l'estafa bancària de les preferents i altres productes financers delictius.

   El govern del PSOE, amb el suport del PP, va modificar l'article 135 de la Constitució perquè es prioritze el pagament del deute enfront dels drets i necessitats de les persones. Ho van justificar dient que havíem viscut per sobre de les nostres possibilitats i que calia ser austers i, per tant, era imperatiu retallar el dèficit. No obstant això, no hi ha hagut cap retallada a l'hora d'injectar desenes de milers de milions d'euros per a salvar als bancs i especuladors.

   Estan aprofitant la crisi per a retallar drets. Aquestes polítiques de retallades estan causant sofriment, pobresa, fam i fins i tot morts i tot perquè la banca i els poders econòmics seguisquen tenint grans beneficis a costa de les nostres vides.

   Perquè ens han robat la llibertat. Al capitalisme li sobren les llibertats i els drets de la majoria social. És un sistema que cerca exclusivament el benefici privat d'uns pocs i que ens porta inexorablement a una catàstrofe mediambiental i social d'abast incalculable.

   Per a la majoria social aquesta crisi-estafa està significant un gegantesc drama humà. No obstant això, per a una insignificant minoria suposa un gran negoci. I quan es protesta, sempre obtenim la mateixa resposta: la repressió i criminalització del sindicalisme de classe i dels moviments socials. És un sistema que necessita la repressió per a mantenir-se i que ha de ser superat amb la lluita en el carrer.

   La descomposició del règim sorgit de la Constitució del 78 es fa evident a causa dels mateixos elements presents en el seu naixement, el qual va tenir lloc en contra del poble, està corroït per la corrupció i no té cap legitimitat. Els drets i llibertats ens han estat robats per a afavorir els interessos d'una minoria i assegurar els seus beneficis, els mateixos que ens han portat a aquest estat d'excepció social, a força de desmantellar l'educació i la sanitat públiques, de reduir dràsticament les pensions dels nostres majors, d'apoderar-se dels nostres habitatges i de tancar empreses, i acomiadar a milers de treballadores i treballadors.

   Els diferents Governs se situen fora de la legalitat, converteixen en negoci els drets que tant van costar conquistar i sustenten la corrupció, un fet generalitzat però no independent del sistema econòmic, que forma part de l'estructura mateixa d'aquesta societat i és indispensable per al seu desenvolupament. Tant els corruptors com els quals es deixen corrompre formen part d'aquest sistema injust de producció i distribució de la riquesa.

   Cridem als pobles al fet que exercisquen la seua sobirania, alçant la seua veu d'a baix a dalt, democràticament, per a construir un procés constituent que garantisca realment les llibertats democràtiques, el dret a decidir i els drets fonamentals de les persones. Des de la MARXA DE LA DIGNITAT 22M, considerem que és important articular una mobilització unitària, massiva i contundent contra les polítiques que atempten contra els drets humans i la justícia social.

   Una mobilització contra el pagament del deute, per l'ocupació digna, per la renda bàsica, pels drets socials, per les llibertats democràtiques, contra les retallades, la repressió i la corrupció, per una societat d'homes i dones lliures, una mobilització contra un sistema, un règim i uns governs que ens agredeixen i no ens representen.

   Exigim, per tant, que es vagen. Que es vaja el Govern del PP i, també, tots els governs que retallen drets socials bàsics, tots els governs que col·laboren amb les polítiques de la Troika.

   Per açò fem una crida a omplir de dignitat i rebel·lia la capital de l'Estat espanyol, Madrid, el 22 de Març. Aqueix dia arribarem columnes de totes les latituds de la Península a Madrid i convoquem als madrilenys i madrilenyes a eixir al carrer i incorporar-se a aqueixa gran mobilització de la majoria social.
PA, TREBALL I SOSTRE
AL CARRER!!, QUE JA ÉS HORA

1 comentari:

  1. Muy contenta al comprobar que Attac se ha implantado también en el País Valencià. Cariñosos saludos.

    María Dolores Amorós
    dolmonamor@gmail.com

    ResponElimina